divendres, 24 d’octubre del 2014

MICROHISTÒRIES DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET







Aquesta setmana els alumnes han tornat a escriure les seves MICROHISTÒRIES.

A partir de la foto, els nens i nenes s'han d'inventar lliurament una història que es publica al bloc de la Biblioteca Montfollet.

A la part esquerra del bloc hi trobaran l'enquesta perquè votin la MICROHISTÒRIA que els agrada més.

Llavors, divendres que ve, en funció del resultat, donarem un guanyador.




MICROHISTÒRIA 1

Fa cinc anys per passar el riu era molt difícil però un dia va venir una noia molt maca i va dir: tranquils, jo travessaré el riu. Després va travessar el riu, va entrar a “l’Illa dels Pastissos”. Hi havien molts pastissos deliciosos. Jo vaig entrar a la illa i vaig menjar molts pastissos i hem vaig casar amb la noia preciosa. Després de casar-se, aquesta illa la van anomenar “l’Illa de l’Amor”.

Yasir


MICROHISTÒRIA 2

Hi havia una vegada una nena que viva a Xina. Deien que hi havia un repte que havies de superar passant per una corda fluixa aguantant un pal amb llumetes. Cada dia, la nena ho intentava però no podia i va buscar per Internet com es podia passar per una corda fluixa i ho va intentar i no va tornar durant uns dies.
Quan va tornar, va veure un nen que vivia en un món imaginari que es deia “El món dels pastissos”, es van enamorar i van tenir fills.

Lidia Moyano


MICROHISTÒRIA 3

D’IMAGINARI

Hi havia una vegada un nen que es deia Joan i li va aparèixer un món de pastissos. Li agradaven tant els pastissos que es va convertir en el Rei dels pastissos.

Oumayma Chababi


MICROHISTÒRIA 4

DOS AMISTATS MOLT LLUNYANES

Fa molt de temps quan els peixos volaven i els ocells nedaven... Hi havia una vegada una nena que es deia Yuno que viva a la Xina. El seu desig era anar a un país de “xuxes”. En Joan li agradava fer trapezi.  La Yuno es va fer amiga d’en Joan i la va convidar al país de les “xuxes”. Tots dos van ser bons amics.

Sara Mchabat


MICROHISTÒRIA 5

EL FRED I LA CALOR

En el fred tot es blanc per la Neus. Per la calor es diferent pel sol i la calor.

Mohamed


MICROHISTÒRIA 6

EL NEN DEL PAIS DE LLAMINADURES

Fa molt de temps un nen petit, molt petit estava en un restaurant amb la família i de postres va demanar un flam amb nata. El nen petit va entrar en el plat i es pensava que era un país i es va quedar fins que li van donar el flam amb nata a la persona fins que el nen el va menjar.  Aquest pobre nen petit s’hi va passar la vida.

Biel Comas


MICROHISTÒRIA 7

ELS AMICS

Hi havia una vegada un nen i una nena que eren molt amics pero que vivien a  llocs diferents. El nen vivia on tot era de xocolata i la nenea on sempre feia primavera. La nena es deia Maria i es guanyava la vida anant per una corda fina. El nene que es deia Pep es guanyava la vida fent pastisos.

Rebeca Ramos


MICROHISTÒRIA 8

LA VIDA D’EN PEPET I LA PAPETA

En Pepet i la Pepeta es van fer una aposta i qui guanyava podia fer el que volgués. En Pepet va dir que pujaria a la muntanya dels Cupcakes i la Pepeta va dir que aniria per corda fluixa amb dos nadons i van guanyar els dos. Es van enamorar perquè la Pepeta va decidir fer un petó en Pepet i van sortir junts.

Ismael Lehnine


MICROHISTÒRIA 9

ELS DOS GERMANS

Hi havia una vegada dos germans que vivien molt però molt lluny. Un vivia al pol Xuxes i l’altre a Xina. Un dia, els dos es volien veure perque feia 10 anys que no es miraven. Un dia van decidir anar-se’n de casa sense que els seus pares se n’adonesin.
Els dos germans van passar dificultats, la germana va passar per la corda fluixa amb molts cocodrils i el seu germà també tenia que passar per una montanya de Xuxes de 10km. Els dos es van esforçar molt fins que al final es van trobar i es van fer una abraçada.

Joel Ramos


MICROHISTÒRIA 10

LA NENA I LA JOIA

Hi havia una vegada al sud de Japó una nena que es deia Jinyan. Cada dia s’entrenava per fer equilibris. Volia creuar una muntanya sense nom i va veure al seu amic el que portava la joia de la seva mare morta. Al cap d’un any ja va ser quan estava més preparada per creuar la muntanya. Va emprendre una nova aventura al cap d’un dia, al cap d’un mes, de tres mesos i quan li quedava un quart per arribar-hi va caure. Va caure al mateix dia, a la mateixa hora i al mateix mes que el seu pare però el cos encara no era ocult perquè allà hi havia una ciutat amb una cúpula oberta cada 5 minuts i quan ella va caure va ser quan estava a punt de tancar per sort va poder entrar.
I la primera persona que va veure va ser el seu pare. Quan es van veure es van abraçar molt fort i la nena li va dir al pare:
- Portam a mil metres d’aquí  si us plau.
El pare va agafar el cotxe i va dir:
-Què vols fer allà?
-Vull anar a agafar la joia de la mare.
-A vale
Quan ja hi va arribar van agafar-li la joia i el seu amic, el pare i la nena van tornar i es van  quedar on vivia el pare.

Mahamadou Tunkara


MICROHISTÒRIA 11

XUXELANDIA

Hi havia una vegada, un noi que es deia Oriol. Li agradaven molt els dolços. Va somiar que estava en un país que es deia Xuxelandia i totes les cases eren dolços. Els habitants de Xuxelandia eren dolços i l’Oriol se’ls va menjar tots i només van quedar les cases i l’Oriol va viure feliç per sempre.

Julah Touray


Moltes gràcies per la vostra participació!

En Montfollet




LA MICROHISTÒRIA GUANYADORA HA ESTAT:



Han empatat tres microhistòries:

MICROHISTÒRIA 1
MICROHISTÒRIA 2
MICROHISTÒRIA 11

Enhorabona a tots!!!




NÚVOL D'ETIQUETES

acollida (3) activitats (501) aigua (7) ajuts (2) animals (6) aniversari (23) arbres (10) art (1) astronomia (36) auca (5) autor (121) autors (1) barri (39) benvinguda (3) biblioteques (476) biografia (2) blocs (48) cançó (44) cantata (1) carnaval (13) castanyada (1) catàleg (20) Catalunya (33) cel (3) cercador (12) ciència (20) cinema (28) circ (1) ciutat (52) còmic (38) concurs (63) consell (30) conte Montfolllet (2) contes (166) cultura (22) cursos (29) dansa (2) diari (13) dibuixos animats (8) discriminació (2) dites (4) dones (2) drets consumidors (1) drets humans (12) drets infants (22) drets lector (4) ebooks (1) ecologia (7) editorials (48) educacio (37) educació (17) efemèrides (201) emergència (6) endevinalla (14) escola (301) escriptura (28) espectacles (7) esport (1) estiu (55) excursions (4) experiments (1) exposicions (53) extraescolar (153) famílies (120) festes (237) filosofia (2) fira (21) flors (13) fotografies (14) història (7) hort (2) il·lustracions (16) incendis (1) interculturalitat (14) internet (151) internet. (1) inundacions (2) joc (63) jocs (2) jocs florals (20) jornades (53) lectura (447) literatura (199) llegenda (27) llengua (78) llibreries (20) llibres (409) lluna (2) màgia (1) matemàtiques (8) medi ambient (14) mestres (11) Miquel Desclot (8) museus (12) música (28) nadal (74) narració (2) notícies (44) observació (3) pau (35) planistel (2) plantes (6) plàstica (36) poesia (116) premi (41) primavera (8) programa activitat (135) programes (33) projecte (97) prosa (4) puntedu (5) punts de llibre (18) quaresma (4) ràdio (5) recepta (4) recursos (110) recursos educatius (437) revistes (23) salut (1) TAC (10) taller (56) tardor (15) tardor Montfalgars (1) teatre (9) temps (4) tic (25) titelles (1) tradicions (73) turisme (3) vídeos (148) xarxa (2) xerrades (26)

CONSULTEU ELS CONTINGUTS ARXIVATS!

[+/-]

CONSULTEU PER ETIQUETES TEMÀTIQUES (clica botó +/-)

COMPTADOR DE VISITES

QUÈ FEM A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET?

PANORÀMIQUES DEL MÓN

PANORÀMIQUES DEL MÓN
FOTOS 360º Magnífiques per a observar imatges tot girant al seu voltant

QUINA HORA ÉS A LA RESTA DEL MÓN?

QUIN TEMPS FA A GIRONA?

Temps a Girona

QUIN TEMPS FA?

QUIN TEMPS FA ?

EL TEMPS A CATALUNYA amb el METEOSAT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT
S'hi plasmen obres, incidències, informació dels radars i punts negres...

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT
Amb mapes informatius sobre l'estat del trànsit, consells...

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2009-2010 de la BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri

FESTA FI DE CURS - TEATRE

FESTA FI DE CURS - TEATRE
Grup de teatre extraescolar d'alumnes de Cicle Mitjà de l'Escola Montfalgars

FESTA FI DE CURS - CORAL

FESTA FI DE CURS - CORAL
Coral de l'escola de música Claudefaula

HORA DEL CONTE - JUNY 2010

HORA DEL CONTE - JUNY 2010
Fem-nos a la mar!, a càrrec de la Sessi Sitjà

HORA DEL CONTE - MAIG 2010

HORA DEL CONTE - MAIG 2010
Història d'en Pepito Gota, a càrrec de Cia Borinot Groc

LA MALETA FANTÀSTICA

LA MALETA FANTÀSTICA
Dibuix antic de QUIM BOU cedit a la gent de la Bibioteca Antònia Adroher de Girona.

LA MALETA FANTÀSTICA DE PEPA CONTES A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET!

" Viatjant per un món de contes, la maleta em porta l'equipatge imprescindible... A la maleta hi porto joies, diamants i perles, els meus contes preferits i les novetats que més em sedueixen del moment..."

Amb la proximitat de St. Jordi, la biblioteca Montfollet us volem oferir un espai de foment de la lectura compartit per a tota la família.

La Maleta Fantàstica, recollirà una selecció d'aquells llibres de literatura infantil del gènere de Fantasia que considerem especialment recomanables per la seva qualitat i que podreu trobar a les biblioteques i llibreries.

La Pepa ens acompanyarà en aquest viatge a través dels contes mostrant i explicant els secrets de la seva maleta.

Es recomanaran llibres per a nens i nenes fins a 10 anys.

La Maleta Fantàstica és una enriquidora activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia. Llibres fantàstics, molt ben il·lustrats, amb textos imaginatius que faran les delícies de grans i petits.


HORA DEL CONTE - ABRIL 2010

HORA DEL CONTE - ABRIL 2010
LA MALETA FANTÀSTICA. Activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia, per Pepa Llobet.

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010
El Rei Carnestoltes i altres contes disfressats, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009
Conte d'hivern, a càrrec de Cia. Les Bambalines

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009
Va de Contes, 10 anys, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009
Contes de tardor, a càrrec de l'Albert Estengre "L'OCA D'OR"

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA
Un grup d'alumnes de l'escola ajudant a retolar la biblioteca Montfollet

AMICS I AMIGUES DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET

QUINA SORT TÉ LA BIBLIOTECA DE TENIR TANTES AMIGUES!

Aquí teniu les que formen part del taller d'etiquetatge i folrat de llibres.

DIBUIXOS DEL MONTFOLLET CURS 07-08 Autors: Alumnes de 5è

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri CURS 2008-2009

ACTIVITAT INTERCULTURAL I FAMILIAR

El proper divendres 17 d'abril s'obrirà una nova secció a la Biblioteca Montfollet dedicada a contes i llibres en llengües diverses. Serà el RACÓ INTERCULTURAL.

LLegiu la notícia en el periòdic digital EL DIMONI de Santa Eugènia de Ter.

Per aquest motiu, unes mares de l'escola ens explicaran el conte de LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües diferents: català, castellà, anglès, àrab, rus i búlgar.

Mentre, pots escoltar i jugar amb aquest: EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

Gaudeix d'aquests vídeos i veuràs diverses versions del conte de la Caputxeta Vermella.

Diverteix-te! Fes ACTIVITATS JClic amb la CAPUTXETA VERMELLA:

EL CONTE (CPEE Mater Dei Girona)

LA CAPUTXETA VERMELLA

Crea un nou conte de la Caputxeta amb aquest HIPERCONTE

EXPOSICIÓ ESCOLAR de LLIBRES D'ARREU Escola Sant Jordi (Lleida)

- LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ha elaborat amb el seu nou fons bibliogràfic una

GUIA DE LLIBRES ESCRITS EN DIVERSES LLENGÜES

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA
17 d'abril de 2009

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET
Dijous, 14 de maig de 2009, a càrrec de Pepa Llobet, amb recomanacions de llibres

MALETA TRANSOCEÀNICA DE LES CURIOSITATS

Activitat INTERCULTURAL per les FAMÍLIES: EL NADAL ARREU DEL MÓN


1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008

1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008
Contes científics amb la Sessi Sitjà

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008
Contes de tardor amb L'Espina de la Sardina

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008
Cistell de contes, a càrrec de Cia. La Perduda

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009
Endrapacontes, amb la Bel Conte

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009
Contes per a nens i nenes, a càrrec d'Ana Ribera

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009
Contes amb personatge: En Pinotxo, a càrrec d'ODO Teatre

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009
Contes d'animals d'arreu, a càrrec de Mariela Valiente